Geld besparen » Internetabonnement » Internet » Zo Kun Je Jouw Internetabonnement Verlengen Met Korting

Zo Kun Je Jouw Internetabonnement Verlengen Met Korting

Voor veel mensen betekent overstappen geld besparen, maar is dat ook altijd zo? Kun je niet gewoon je internetabonnement verlengen bij je huidige provider met lagere abonnementskosten? Wie niet onderhandelt, wie niet wint. Wij betalen €23,89 p/mnd voor Internet Only.

Stap je ieder jaar over naar een andere internetprovider om geld te besparen? Heb je weleens nagedacht om te onderhandelen met je provider, voordat je besluit om over te stappen? Zou je jouw internetabonnement verlengen in ruil voor een goede aanbieding?

Wij wel!

Ik besloot te blijven bij onze huidige internetprovider. De hoofdreden was dat ik geen betere aanbieding kon vinden op het net. Ook niet op vergelijkingssites.

T-Mobile voorziet ons voorlopig nog van internet, maar het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Wat heb ik gedaan en waarom heb ik dit besluit genomen?

Internetabonnementen vergelijken

We hadden een T-Mobile Alles-in-1 pakket van €41 p/mnd, waarvan het 1-jarig contract eind vorig jaar al was afgelopen.

Overstappen kon dus al. Hier ben ik wat laks in geweest. Ik had eerder kunnen kijken naar aanbiedingen. Begin dit jaar nam ik het besluit om over te stappen. Ik was bijna 100% zeker dat we internet ergens anders zouden afnemen.

Het moest in ieder geval goedkoop zijn en ik twijfelde tussen een hele goedkope Alles-in-1 of het goedkoopste Internet Only pakket. Het prijsverschil tussen beide zou de doorslag geven.

Was het verschil klein dan zou ik kiezen voor een Alles-in-1. Mocht het verschil groot zijn zou ik kiezen voor Internet Only.

Ik vergeleek de diverse providers op vergelijkingssites en afzonderlijk op hun eigen websites.

Ik zocht een goedkope provider dat gebruikmaakte van het KPN netwerk. Het voordeel hiervan is dat je KPN kwaliteit krijgt tegen een lagere abonnementsprijs, zonder een KPN internetabonnement.

NLE, Youfone en Online zijn o.a. providers die gebruikmaken van het KPN netwerk.

Ik kwam tot de volgende conclusies toen ik deze Alles-in-1 pakketten met elkaar vergeleek.

Youfone internet is zeer scherp geprijsd, maar ik had zo mijn twijfels bij de service en de TV-kwaliteit. Nogal wat mensen klagen hierover. Dit zou hem daarom sowieso niet worden, ondanks de lage prijs.

Online was het duurst. Sinds de overstap naar het KPN netwerk zijn de prijzen helaas een stuk omhoog gegaan. Service vond ik altijd gewoon prima hier, maar de prijs vond ik dit keer niet zo geweldig.

Van deze drie providers interesseerde me NLE het meest. Naar mijn mening heeft NLE het beste aanbod tegen de beste prijs.

Ik besloot ook om de Internet Only pakketten te bekijken van deze providers.

Ditmaal was Youfone (gemiddeld €27 p/mnd) het goedkoopst bij een 1-jarig contract, daarna kwam Online en was NLE het duurst.

Youfone was ik sowieso niet van plan om te nemen, dus dan kwam het neer op Online of NLE.

Met deze providers zou ik beide geen probleem hebben, alleen de prijs hield me tegen.

Daarom besloot ik eerst contact op te nemen met T-Mobile om te zien wat zij mij konden bieden.

Onderhandelen met internetprovider

Onderhandelen doe ik steeds vaker. Ik merk dat ik op deze manier toch onverwacht meer korting krijg dan wanneer ik het niet zou doen. Mijn strategie is normaal gesproken om op zoek te gaan naar een beter aanbod op internet. Dat is veel makkelijker en ging in het verleden altijd goed.

Nu wilde ik dus kijken of ik mijn internetabonnement kon verlengen op voorwaarde dat het me korting zou opleveren. Ik nam telefonisch contact op met T-Mobile, gaf aan dat ik bestaande klant was met een ‘verlopen’ 1-jarig contract en dat ik eventueel mijn internetabonnement wilde verlengen.

Ik vroeg wat hij voor mij kon doen. Hij reageerde eigenlijk heel relaxed zonder nare verkoop trekjes en pakte mijn gegevens erbij.

Ik vertelde dat ik over wilde gaan van een Alles-in-1 naar een Internet Only pakket bij een andere provider, tenzij T-Mobile mij een beter aanbod kon doen dan wat ik ergens anders had gezien.

Meestal komen ze met een standaard aanbod, maar deze slimme medewerker kwam straight to the point met een verrassend aanbod.

“Meneer, als u wilt dan kunnen wij uw abonnement overzetten van Alles-in-1 naar Internet Only tegen het oude tarief.

Pardon?

Ja ik kan als u wilt uw abonnement omzetten tegen een abonnementsprijs die wij destijds hanteerden toen u uw abonnement afsloot. Ofwel de prijs die toen gold voor een Internet Only abonnement.

Is dat een optie? U gaat dan niet de huidige prijs van €27 p/mnd betalen, maar nog het oude tarief van €23,89 p/mnd.”

Ik hoefde hier natuurlijk niet lang over na te denken. Een beter bod zou ik ergens anders niet krijgen, dat had ik al onderzocht.

Ik zei: “Ja, dat is een uitstekend voorstel, zet het maar meteen om!”

Volgens hem is dit abonnement ook maandelijks opzegbaar. Dus mocht ik een betere aanbieding tegenkomen dan kan ik gewoon overstappen.

Voorlopig blijven wij €23,89 p/mnd betalen totdat we besluiten om een ander internetabonnement te nemen.

Had ik dit aanbod niet gekregen dan was ik hoogstwaarschijnlijk naar NLE gegaan.

Besparing door ons internetabonnement te verlengen

We zijn vanaf maart omgezet naar Internet Only. Het oude abonnement kostte ons €41 p.mnd. Nu betalen we €23,89 p/mnd. Een besparing van €171,10 dit jaar!

Laatste woord

Iedereen raadt aan om over te stappen om te besparen. Dat is niet ALTIJD het geval. Elke provider is anders, maar onderhandel eerst voordat je overstapt. Je internetabonnement verlengen tegen een goed bod bij je huidige provider is natuurlijk alleen maar meegenomen.

Heb jij ook weleens onderhandeld met je provider? Heb je ook korting gekregen? Hoe heb jij dit gedaan?

Anderen keken ook naar

Een reactie plaatsen